Egészség

Mostanában sokat foglalkoztat ez a téma. Hogy lehetnék minél egészségesebb, élhetnék minél hosszabb ideig méltósággal, hasznosan és miként biztosíthatnám ugyanezt a családomnak is. Hogy leendő gyermekem (majd egyszer) egészségesen jöjjön a világra és hogy – nem csak az unokám, de – még a dédunokám is lássam megszületni. 🙂

Több irányba tapogatózom, keresem a nekem megfelelő megoldást, a számomra is bejárható utat.

1. A testem:

  • kellő mennyiségű vitamin, ásványianyag, nyomelem bevitel
  • tiszta, méregmentes, natúr kozmetikumok, tisztítószerek; gyógynövények használata, házi praktikák
  • megfelelő, egészséges táplálkozás, optimális súly elérése
  • mozgás, mozgás, mozgás

2. A lelkem:

  • Ki vagyok én? , Mi az én feladatom ebben az életben? (Karma?)
  • vallás – Mi is az amiben hiszek? , Hova tartozom?

Ezen címszavak köré csoportosíthatnám azt, amiről ezen az oldalon írni fogok.

1. Kellő mennyiségű vitamin, ásványianyag, nyomelem bevitel:

Ha egészséges akarok maradni (és én akarok!), akkor a célom nyilván az, hogy megőrizzem az egészségem, megelőzzem a betegségeket. Ehhez meg kell erősítsem a szervezetem, az immunrendszerem. Ha erős kerítés véd, jó őrökkel, akkor nem jutnak be a kórokozók. Úgy vélem felnyitották a szemem – vagy legalábbis felnyílóban van – ezen a téren. Nem rég sikerült elolvasnom Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség című könyvét. Ijesztő, de sajnos nagyon is hihető dolgokat ír. Mindenkinek szívből ajánlom. Ma meg is rendeltem az első adag vitaminomat tőle. Innen: http://www.drlenkei.hu . A terveim között szerepel a 3. könyvének, a Cenzúrázatlan egészségnek az elolvasása is. Természetesen most még semmit nem tudok mondani, de amint lesznek saját tapasztalataim, azok itt is rögzítésre kerülnek.

(Azt mondod jó trükk, írok pár könyvet, hogy a saját termékeimmel utána jó sok pénzt keressek? Lehet, végülis a barátnőm szerint én a marketingesek álma vagyok. 🙂 De nem vagyok orvos, sem gyógyszerész. Az innen-onnan olvasott információim alapján döntök, hol jól, hol rosszul. Ettem eddig is táplálékkiegészítőt, amitől sokkal jobban éreztem magam. Sőt, még a terjesztésével is szerettem volna foglalkozni. Most utána néztem és töredéke a vitamintartalma, mint a dr. Lenkei által ajánlottnak. Remélem ez még jobb lesz! Ha nem próbálkozom, tuti, hogy soha nem találom meg a jó megoldást. Majd kiderül, az én bőröm, én vállalom érte a felelősséget. )

2. Tiszta, méregmentes, natúr kozmetikumok, tisztítószerek; gyógynövények használata, házi praktikák:

Feltöltés folyamatban. Próbálgatok, keresgélek. A tapasztalatokat rövidesen megosztom.

– DR. HAUSCHKA

amiket próbáltam:

– ILCSI

amiket próbáltam:

  • fekete szappan ( fura, nem túl kellemes szaga van, de azt hiszem jó, talán szebb az arcom mióta ezt használom, viszont zavar, hogy csak kozmetikusnál lehet beszerezni és nincs az üvegén rajta az összetétel, bár azt a kozmetikus meg kellene tudja mutatni – még nem kérdeztem)
  • paradicsomos napozó (nem tudom hirtelen melyik faktorszámú van nekem, de nagyon szeretem. Jó illata van, kellemes állaga, hatásosnak tűnt és valóban jó utólag is, ha picit megkapna a nap)

nem próbáltam még, de szeretném:

érdekes oldalnak kínálkozik, átböngészem még:

3. Megfelelő, egészséges táplálkozás, optimális súly elérés:

Erről úgy érzem keveset tudok, de legalábbis semmi olyat, amit a neten pár óra olvasgatás után Te magad ne találnál meg. Én jelenleg a súlyom optimalizálásán dolgozom. Ehhez a 90 napos diétát választottam. Mivel azonban erről jót-rosszat egyaránt olvastam a dietetikusok tollából és még nem döntöttem el igazán kinek is higgyek, így nem is írnék többet – egyelőre – erről a témáról.

4. Mozgás, mozgás, mozgás:

Erről is sokat olvastam, de talán a legfontosabb minden tanács közül: találjuk meg a nekünk leginkább tetsző mozgásformát, amiben örömünket tudjuk lelni. Lehet a futás szuper zsírégető, ha utálok futni (ahogy én pl. utálok) soha nem fogok kimenni a töltésre róni a kilómétereket. Teljesen mindegy mit mozgunk, a testünk meghálálja, csak élvezettel csináljuk, hétről-hétre rendszeresen!

Találsz pár hasznos oldalt a linkek fülön. Ha újabb érdekességekre bukkanok, pótolom.

5. Ki vagyok én? , Mi az én feladatom ebben az életben? (Karma?)

Sokat változtam az elmúlt években, úgy tűnik egyre gyorsabb ütemben. Vannak területek, ahol úgy érzem tisztábban látom magam és a céljaim. De mintha ezzel egyenes arányban nőne a sötét foltok száma is. Tudom, hogy nem így van, csak a kérdések száma nő egyre. És azt is biztosan érzem, hogy vannak már megszületett válaszok, amiket csak azért nem ismerek, mert félek velük szembenézni. …

6. Vallás – Mi is az amiben hiszek? , Hova tartozom?

Egy hozzászólás to “Egészség”

  1. Huszár József Says:

    Nekem bejött a vitamin, azóta egészségesebb, a betegségekkel szemben ellenállóbb vagyok. Ezelőtt Lenkei vitamincsomagot vettem, de találtam olcsóbbat és nem kell 7-8 tablettát lenyelni, csak egyet. Szerintem Lenkei nagyon a pénzre koncentrál, hirtelen sok boltot nyitott. Én meg a pénztárcámra figyelek. Most ezt fogyasztom, ráadásul még nyerhetek is:
    http://www.vitaminbank.hu/sablon/nyeremenyjatek.php


Hozzászólás